Зараз серед українців усе більшої популярності набуває так званий гастротуризм. Це гарний спосіб провести вільний час не тільки корисно, але й смачно. Стейк із мармурової яловичини вважають найдорожчим делікатесом у світі. Його готують в Японії, Техасі, а з недавніх пір ще й в Україні.
Найдорожчий у світі стейк – мармурову яловичину – віднині можна спробувати і на Херсонщині. При цьому вам ще й покажуть, як вирощують українських зебу. Тварини живуть у напівдикому середовищі і споживають лише натуральний корм. Сама порода зебу не вибаглива, але досить дика й агресивна. Секрет смаку мармурового м’яса криється в органіці. М’ясо тварини не жирне і не має специфічного запаху яловичини.
Скуштувати делікатес можна у гастротурі на державне підприємство «Асканійське». Щоправда, дешево погурманити не вийде, – кілограм мармурового стейка обійдеться в 350 гривень.